Sútaž NIVEA futbal 2024

PRAVIDLÁ SÚŤAŽE NIVEA FUTBAL 2024

 Úplné pravidlá súťaže
„SÚŤAŽ NIVEA FUTBAL 2024“

– pre Slovenskú republiku -

Zmyslom týchto úplných pravidiel je úprava podmienok reklamnej spotrebiteľskej akcie nazvanej „SÚŤAŽ NIVEA FUTBAL 2024“ (ďalej len „súťaž“). Tieto úplné pravidlá sú jediným dokumentom, ktorý záväzne upravuje podmienky uvedenej súťaže na webových stránkach, informačnej linke a na iných nosičoch a materiáloch určených súťažiacim spotrebiteľom. V prípade rozporu textu skrátených pravidiel alebo podmienok súťaže v uvedených materiáloch určených spotrebiteľom s textom týchto úplných pravidiel, majú prednosť tieto úplné pravidlá.

Tieto úplné pravidlá môžu byť pozmenené zo strany usporiadateľa súťaže formou písomných dodatkov. 

Usporiadateľom súťaže je

Beiersdorf Slovakia s. r.o., so sídlom Einsteinova 33/3998, 851 01 Bratislava, IČO: 31 380 824, zapísaná v obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, oddiel Sro, vložka č. 7685/B (ďalej a vyššie tiež ako „usporiadateľ“). 

Technickým správcom súťaže je 

Go Digital! Direct s.r.o., so sídlom Masarykovo náměstí 2655, Zelené Předměstí, 530 02 Pardubice, IČO: 062 39 986, zapísaná v obchodnom registri vedenom Krajským súdom v Hradci Králové, oddiel C, vložka č. 39888 (ďalej len „technický správca“).


Originál úplných pravidiel bude počas konania súťaže zverejnený na webovej stránke www.nivea.sk/futbal.

I. Termín a miesto konania súťaže:

1) Súťaž prebieha v termíne od 01.06.2024 00:00:00 hod. do 09.07.2024 23:59:59 hod. (ďalej len „termín konania súťaže").

2) Súťaž prebieha na území Slovenskej republiky (ďalej len „miesto konania súťaže"), a to prostredníctvom kamenných predajní alebo online eshopov pre Slovenskú republiku. Súťaž prebieha výhradne prostredníctvom webových stránok https://www.nivea.sk/futbal (ďalej len „súťažný web").

II. Súťažiaci:

1) Súťažiacim sa môže stať iba fyzická osoba (spotrebiteľ) staršia ako 16 rokov, mladší iba so súhlasom zákonného zástupcu, ktorý bude doručený spolu s registráciou, ak spĺňa aj ďalej uvedené podmienky súťaže (ďalej tiež „záujemca“).

2) V súťaži je možné doručovať len na zadanú adresu na území Slovenskej republiky. 

3) Zo súťaže sú vylúčené osoby v pracovnom alebo obdobnom vzťahu k usporiadateľovi, organizátorovi alebo technickému správcovi, ako aj k všetkým s nimi spolupracujúcim spoločnostiam a agentúram, resp. aj osoby takým osobám blízke. Za osobu blízku sú považované osoby uvedené v §  116 a nasl. zák. č. 40/1964 Zb., Občiansky zákonník, v znení neskorších predpisov. 

4) Súťažiacim sa stane osoba spĺňajúca podmienky stanovené v predchádzajúcich odsekoch, ktorá sa do súťaže aspoň jedenkrát platne zaregistruje podľa čl. III. týchto pravidiel (ďalej len „súťažiaci“).

5) Osoby nespĺňajúce podmienky účasti v súťaži alebo osoby konajúce v rozpore s pravidlami súťaže nebudú do súťaže zaradené. Ak sa zistí, že do súťaže bola z akéhokoľvek dôvodu v rozpore s predchádzajúcou vetou zaradená osoba, ktorá nespĺňa podmienky účasti v tejto súťaži, bude táto zo súťaže bez náhrady vylúčená.  

III. Účasť v súťaži:

1) Súťaž sa vzťahuje na akékoľvek produkty usporiadateľa predávané pod obchodnou značkou Nivea, Nivea Men alebo Labello (ďalej len „súťažný výrobok“)

2) Záujemca sa do súťaže o výhry zúčastní tak, že v termíne konania súťaže:

2.1. Jednorazovo, t.j. na jeden daňový doklad zakúpi akékoľvek súťažné produkty (NIVEA, NIVEA MEN, Labello) (ľubovoľný počet kusov) v celkovej hodnote nad 7,99 € s DPH v mieste konania súťaže (v akejkoľvek predajni či e-shope v SR) v termíne konania súťaže („súťažný nákup“),

2.2. uschová si daňový doklad – účtenku/faktúru preukazujúcu vykonanie súťažného nákupu („účtenka“),

2.3. a zaregistruje sa (vrátane uvedenia požadovaných údajov) na súťažnom webe www.NIVEA.sk/Futbal,

2.4. a potvrdí súhlas s týmito úplnými pravidlami súťaže vrátane súvisiaceho spracovania osobných údajov stlačením príslušného tlačidla odoslať, čím súčasne potvrdzuje, že je starší ako 16 rokov. Osoby mladšie ako 16 rokov vyhlasujú, že spolu so súťažnou registráciou zašlú súhlas zákonného zástupcu na účasť v tejto súťaži. Výhra sa doručuje iba na území Slovenskej republiky, čo súťažiaci registráciou potvrdzuje („registrácia“). 

3) Za súťažiaceho v súťaži o výhry sa považuje osoba, ktorá splnila všetky podmienky na zapojenie do súťaže, t.j. okrem iného vykonala súťažný nákup a vložila údaje cez webový formulár.

4) Pre vylúčenie pochybností sa výslovne uvádza, že hodnotou nad 7,99 € sa rozumejú nákupy v cene s DPH 7,99 €  a viac.

5) Súťaže sa môže súťažiaci zúčastniť opakovane, vždy s novými údajmi z novej účtenky a novou registráciou. Údaje z účtenky je možné do súťaže zaslať vždy iba raz; v opačnom prípade budú obe (alebo viac) registrácií s rovnakými údajmi z účtenky zo súťaže vyradené.

6) V rámci jednej registrácie na súťažnom webe je možné zaslať maximálne údaje z jednej účtenky.

7) Súťažiaci nie je oprávnený sa na základe jednej účtenky zúčastniť viacerých súťaží organizovaných usporiadateľom. V prípade, že tak urobí, bude zo súťaže vyradený, prípadne bude započítaná iba prvá registrácia podľa systému usporiadateľa.

8) Za dokončený a riadne vykonaný súťažný nákup sa považuje taký nákup, pri ktorom nebolo využité odstúpenie od zmluvy v lehote 14-tich dní bez uvedenia dôvodu.

9) Súťažiaci je povinný pri registrácii riadne, správne, úplne a pravdivo uviesť tieto údaje:

i. meno, priezvisko,
ii. e-mail,
iii. doručovacia adresa na území SR,
iv. dátum nákupu uvedený na účtenke,
v. miesto nákupu uvedené na účtenke,
vi. čas nákupu uvedený na účtenke,
vii. scan účtenky.

10) Súťažiaci berie na vedomie, že usporiadateľ je oprávnený kontrolovať, že sú dodržané pravidlá, a to aj spätne a je oprávnený kedykoľvek vyradiť ktorúkoľvek účtenku obchádzajúcu alebo nespĺňajúcu tieto pravidlá, vrátane obmedzenia ďalšej účasti súťažiaceho v súťažiach usporiadateľa.

11) Súťažiaci je povinný uschovať ku každej registrácii na súťažnom webe originál účtenky o nákupe – dokladu o zaplatení súťažných produktov v sume aspoň 7,99 € s DPH a túto na výzvu usporiadateľa predložiť. Pokiaľ súťažiaci nepredloží na prípadnú výzvu usporiadateľa či ním poverenej osoby originál (overenú kópiu) dokladu/dokladov o zaplatení spĺňajúci podmienky týchto pravidiel, originály účteniek preukazujúce všetky tvrdené súťažné nákupy, bude zo súťaže vyradený.

12) Usporiadateľ si vyhradzuje právo vyzvať každého výhercu, aby mu účtenky zaslal na ním určenú adresu av určenom termíne, a to na náklady výhercu. Výherca je povinný doložiť účtenky ku všetkým svojim registráciám do súťaže, či už výherným alebo nevýherným, vrátane účteniek využitých v iných súťažiach usporiadateľa prebiehajúcich v rovnakom termíne.

13) Usporiadateľ je oprávnený vylúčiť všetkých súťažiacich, ktorí obchádzajú tieto pravidlá, konajú v rozpore s dobrými mravmi alebo bude zistené, že došlo k prihláseniu súťažných nákupov, pri ktorých bolo realizované odstúpenie od zmluvy a nákup tak nebol riadne dokončený.

14) Usporiadateľ nie je zodpovedný za chybné doručenie alebo nedoručenie registrácie prostredníctvom formulára na súťažnom webe, ak bude spôsobené technickou poruchou na strane tretích osôb.


IV. Určenie výhercov:

1) Po ukončení súťaže bude zo všetkých súťažiacich, resp. jednotlivých účteniek riadne zaregistrovaných do súťaže vylosovaných 360 výhercov, ktorí vyhrávajú 1 kus výhry, a to výhry určené žrebom.

2) Postupne budú vylosovaní výhercovia, a to nasledovne:

i) 3 výhercovia hlavnej výhry v podobe projektora,
ii) 7 výhercov vedľajšej výhry v podobe konzoly a hry, 
iii) 350 výhercov doplnkovej výhry v podobe futbalovej lopty. 

3) Výhercovia budú vyžrebovaní zo všetkých súťažiacich, resp. ich jednotlivých registrácií účteniek, ktorí sa riadne zaregistrovali, vykonali súťažný nákup a splnili tieto pravidlá.

4) Žrebovanie uskutočnia zástupcovia usporiadateľa, a to do 15 pracovných dní od ukončenia súťaže. O žrebovaní bude vyhotovený písomný protokol.

5) Jeden súťažiaci sa môže zúčastniť v súťaži aj opakovane, avšak vždy na základe nového, unikátneho súťažného nákupu a novej súťažnej registrácie.

6) Jeden súťažiaci môže vyhrať iba raz. V prípade, že dvaja a viac súťažiacich majú rovnaké priezvisko (za rovnaké priezvisko sa považuje aj do ženského rodu prechýlený variant tvaru priezviska v mužskom rode) a súčasne vyplnili do súťažnej registrácie rovnakú adresu bydliska, považujú sa takíto súťažiaci za členov jednej rodiny. Z každej rodiny (v zmysle predchádzajúcej vety) môže výhru získať iba jeden člen; v prípade viacerých členov rodiny zapojených do súťaže sa výhra odovzdá iba tomu, ktorému nárok na výhru v súťaži vznikol skôr (tzn. bol vyžrebovaný a splnil všetky podmienky súťaže skôr).

7) Vyžrebovaný súťažiaci bude o svojom vyžrebovaní informovaný usporiadateľom najneskôr do 21 dní od vykonania žrebovania, a to prostredníctvom e-mailovej adresy, ktorú uviedol v registračnom formulári („výherná správa“). V rámci výhernej správy môže byť vyžrebovaný súťažiaci, v stanovenej lehote, požiadaný o odpoveď na výhernú správu, doplnenie relevantných dodatočných informácií, popr. o doručení dokladov preukazujúcich jeho nárok na výhru. V takom prípade bude vyžrebovaný súťažiaci informovaný, že nárok na výhru mu vzniká až po doručení odpovede na výhernú správu, požadovaných informácií, príp. kontrole požadovaných dokladov s kladným výsledkom.

8) Súťažiaci je povinný reagovať, príp. doručiť dodatočné doklady/informácie najneskôr do 5 pracovných dní. Pokiaľ súťažiaci v stanovenej lehote podmienku nesplní, bude zo súťaže vyradený (tzn. nestane sa výhercom). V takom prípade výhra prepadá bez akejkoľvek náhrady v prospech usporiadateľa súťaže, ktorý je oprávnený rozhodnúť o jej ďalšom použití, vrátane jej udelenia inému, dolosovanému, súťažiacemu.

9) Výhra bude výhercovi zaslaná prostredníctvom Slovenskej pošty, a.s. na doručovaciu adresu na území Slovenskej republiky, ktorú výherca uviedol v registračnom formulári, a to do 30 dní po overení jeho nároku na výhru.


V. Výhry v súťaži:

1) V súťaži sa hrá o nasledujúce výhry:

i) 3 x projektor SAMSUNG každý v hodnote 583,- € bez DPH 

(„projektor“)

ii) 7 x PlayStation slim 5 (s mechanikou DVD, nie digital edition) + 7 x hra
PlayStation 5 (Slim) každý v hodnote 396,- € bez DPH 
EA Sports FC 24 - PS5 každá v hodnote  21,- € bez DPH 

(„konzola a hra“)

iii) 350 x futbalová lopta Nivea 

(„futbalová lopta“)

(i) až iii) spolu ďalej ako „výhra“)

2) Špecifikácia hlavnej výhry v podobe projektora:
i) Ide o projektor Samsung The Freestyle SP-LFF3C 2. generácia,
ii) Projektor DLP LED, Full HD, natívne rozlíšenie 1920 × 1080, 16:9, svietivosť 230 ANSI lm, USB-C, Bluetooth, WiFi, HDR, reproduktory;

3) Špecifikácia vedľajšej výhry v podobe konzoly:
i) Konzola PlayStation 5 (Slim),
ii) Jedná sa o konzolu s mechanikou DVD, nie digital edition,
iii) Herná konzola - k TV, SSD 1024 GB, Blu-ray (4K), možnosť hrania v 4K, menu v češtine, 1x herný ovládač,

4) Špecifikácia vedľajšej výhry v podobe hry:
i) Hra na konzole EA Sports FC 24 - PS5,
ii) Hra na konzole - PS5 (s mechanikou), krabicová verzia, české titulky. 

5) Výherca nie je oprávnený žiadať inú výhru, než tú, ktorá bola vyžrebovaná.

6) Usporiadateľ je oprávnený výhry zmeniť, pokiaľ nebude z objektívnych dôvodov možné dodržať popis podľa pravidiel.

VI. Spracúvanie osobných údajov a prejavy osobnej povahy:

1) Prevádzkovateľom osobných údajov je usporiadateľ, spoločnosť Beiersdorf Slovakia s. r.o., so sídlom Einsteinova 33/3998, 851 01 Bratislava, IČO: 31 380 824, zapísaná v obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, oddiel Sro, vložka č. 7685/B.

2) Kontaktné údaje prevádzkovateľ sú uvedené v dokumente Politika ochrany súkromia dostupnom na https://www.nivea.sk/znacka-a-spolocnost/politika-ochrany-sukromia („Politika“)

3) Účelom spracovania osobných údajov je realizácia súťaže, organizácia, vedenie, vyhodnotenie, kontrola a odovzdanie výhier vrátane nevyhnutnej súvisiacej komunikácie zahrňujúcej komunikáciu telefonicky alebo elektronickými prostriedkami, s čím súťažiaci vstupom do súťaže súhlasí.

4) Právnym základom na spracovanie je súhlas súťažiaceho, ktorý súťažiaci dobrovoľne udeľuje vstupom do súťaže ako marketingovej akcie, resp. súťažnou registráciou. Svoj súhlas môže súťažiaci kedykoľvek odvolať. Spracovanie osobných údajov súťažiaceho je na zabezpečenie súťaže vrátane súvisiacej komunikácie nevyhnutné a odvolaním súhlasu (hoci čiastočne) účasť v súťaži končí.

5) Doba uchovávania osobných údajov je dobou termínu konania súťaže až do odovzdania výhier a 6 mesiacov potom z dôvodu kontroly. Po ukončení tejto doby je uchovaný len obmedzený rozsah údajov na účely plnenie zákonných povinností usporiadateľa a pre prípad kontroly orgánu dozoru. Viac o oprávnenom záujme na ochrane práv a plnení právnych povinností je uvedené v Politike.

6) Kategórie uchovávaných osobných údajov: identifikačné údaje (meno, priezvisko, pohlavie), kontaktné údaje (e-mail, doručovacia adresa), údaje zadané v registračnom formulári (scan súťažné účtenky, dátum a čas nákupu, miesto nákupu) a ďalšie údaje súvisiace s účasťou v súťaži (údaj o veku, údaj o zapojení sa do súťaže, dátum/čas/log na registráciu do súťaže, údaj o udelení/odvolaní súhlasu, IP adresa zariadenia, z ktorého bola vykonaná registrácia) a v prípade výhry aj ďalšie údaje s výhrou súvisiace (údaje uvedené v odpovedi na výhernú správu, údaj o výhre odovzdania výhry) a súvisiace komunikácie.

7) Príjemcovia údajov: sprostredkovateľa v podobe technického správcu, dodávateľa zaisťujúceho kompletizáciu výhier, reklamné agentúry a dodávatelia IT služieb a ďalší sprostredkovatelia a príjemcovia uvedení v Politike.

8) Práva súťažiaceho ako dotknutej osoby, vrátane spôsobu ich uplatnenia a možnosti podať sťažnosť sú vysvetlené v Politike.

9) Viac informácií o spracúvaní, príjemcoch a informácie o právach a možnostiach ich uplatnenia nájde záujemca v dokumente „Politika ochrany súkromia“. 

10) Záujemcovia (resp. súťažiaci) výslovne súhlasia s tým, že usporiadateľ súťaže je oprávnený bezodplatne použiť v súlade s ust. § 12 a nasl. zákona č. 40/1964 Zb., Občiansky zákonník v znení neskorších predpisov, súťažiacim uvedené meno a mesto v médiách (vrátane internetu, propagačných a reklamných materiáloch usporiadateľa v súvislosti s touto súťažou a jeho výrobkami alebo službami s tým, že môžu byť zaznamenávané a zverejňované vyššie uvedeným spôsobom aj zvukové a obrazové záznamy súťažiacich (najmä výhercu v súvislosti s čerpaním výhry), a to počas obdobia končiaceho uplynutím 5 rokov od ukončenia súťaže. 


VII. Záverečné ustanovenia:

1) Súťažiaci berú na vedomie, že v prípade ak hodnota výhry presiahne 350,- €, je súťažiaci - výherca povinný zdaniť výhru za podmienok uvedených v zákone č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v platnom a účinnom znení, a zaplatiť poistné na zdravotné poistenie za podmienok uvedených v zákone č. 580/2004 Z. z. o zdravotnom poistení v platnom a účinnom znení.

2) Usporiadateľ je oprávnený výhry nahradiť inými obdobnými výhrami. Usporiadateľ nenesie žiadnu zodpovednosť za akékoľvek riziká a záväzky súvisiace s účasťou v súťaži či súvisiace s užívaním výhier. Nebezpečenstvo škody na výhre prechádza na výhercu okamihom odovzdania výhry výhercovi.

3) Súťažiaci si nemôže nárokovať inú výhru, než ktorá mu bude vydaná a nemá nárok výhru reklamovať. Výhry nie je možné alternatívne vyplatiť v hotovosti ani v inom plnení. Výhry nie je možné vymáhať súdnou cestou.

4) Zo súťaže sú vylúčené všetky osoby porušujúce tieto pravidlá, účinnú právnu úpravu alebo dobré mravy. V prípade, že sa výhercom stane osoba, ktorá pravidlá porušuje či obchádza, výhra sa neodovzdá. Rovnako tak sa výhra neodovzdá v prípade, že usporiadateľ zistí alebo bude mať oprávnené podozrenie zo spáchania podvodného alebo nekalého konania zo strany niektorého z účastníkov či inej osoby, ktorá dopomohla danému účastníkovi k získaniu výhry.

5) Usporiadateľ neručí za stratu či nedoručenie ním (doporučene) odosielaných poštových zásielok alebo zásielok (doporučene) zasielaných výhercovi v súvislosti s touto súťažou. Usporiadateľ neručí za nedoručenie registrácie na webových stránkach, rovnako ako za chyby či poruchy na strane poskytovateľov webových služieb.

6) Usporiadateľ môže termín konania súťaže predĺžiť alebo ho skrátiť. Usporiadateľ si vyhradzuje právo kedykoľvek pozmeniť pravidlá súťaže, či súťaž úplne zrušiť bez udania dôvodu.

7) Pri akomkoľvek porušení pravidiel súťaže si usporiadateľ vyhradzuje právo daného účastníka zo súťaže bez náhrady vylúčiť.


V Bratislave dňa: 11.04.2024