V marockej kuchyni má arganový olej svoje pevné miesto. Nie je to len tým, že jeho chuť pripomína oriešky a skvele dochucuje napríklad šaláty, ale predovšetkým tým, že má blahodarné účinky na naše telo. Vyrovnáva hladinu cholesterolu v krvi a pomáha znižovať krvný tlak.
Ako už sme uviedli, najčastejšie sa používa práve v studenej kuchyni, býva súčasťou dresingov, uplatnenie ale nájde aj v marinádach. Ale pozor, nie je olej ako olej. Pre využitie v kuchyni sa používa málinko iný ako na kozmetické účely. Dajte teda pozor na to, ktorý práve používate.
Keby vás experimentovanie v kuchyni omrzelo, môžete olej využiť napríklad aj pri masáži. Či už použijete čistý olej, alebo dáte prednosť NIVEA Telovému mlieku Rose Touch, masáž si iste užijete a vaša pokožka bude krásne hebká a hydratovaná.